Hippische Sportoefentherapie

Wat is Hippische Sportoefentherapie? (www.hsonoordholland.nl)

HSO maakt je bewust van jouw houdings- en bewegingsgewoonten tijdens het paardrijden. Je ervaart, door middel van mondelinge begeleiding en informatie van spiegels, foto- en videomateriaal, hoe je jouw houding en beweging kunt verbeteren of corrigeren. Door zelf te doen, zelf te zien en zelf te voelen, ervaar je hoe je jouw houding en beweging verbetert. Je krijgt meer inzicht in welke bewegingen goed voor jouw houding en zit zijn. Dit werkt zowel preventief als klachtverminderend.

Wie

Angelique den Ouden is sporthippisch oefentherapeut. Zij deed onder andere de fysieke begeleiding van een ruiter in het paralympische team.

Kosten

Voor de behandeling kunt u een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen van uw zorgverzekeraar. Raadpleeg de polisvoorwaarden voor deze vergoeding.

Tarieven

Individuele behandeling

Hippische sportoefentherapie wordt vergoed door de zorgverzekeraar mits er een medische noodzaak aanwezig is. Raadpleeg uw polis onder het kopje oefentherapie mensendieck voor de vergoeding en het aantal behandelingen.Onderstaande prijzen zijn inclusief 21% B.T.W. en reistijdvergoeding binnen een straal van 10km vanaf praktijklocaties Den Helder, Opperdoes, Enkhuizen en Heiloo. Daarbuiten wordt reistijdvergoeding in rekening gebracht à €10 per half uur reistijd.

Mochten er geen lichamelijk klachten aanwezig zijn dan zijn de kosten als volgt:

Behandeling in praktijk € 35,- 30 minuten
Behandeling op locatie € 45,- 30 minuten
Behandeling balance coach € 35,- 30 minuten
Intake en onderzoek in de praktijk € 45,- 30 minuten
   

Groepsbehandeling (workshops en clinics)
Prijzen voor workshops en clinics zijn op te vragen.

Behandelingen die niet 24 uur van tevoren afgezegd worden komen voor rekening van de patiënt!

Hippische Sportoefentherapie